/>
1 Mart 1972 yılında Ardahan ili Hanak ilçesi Baştoklu Köyünde doğdum. İlkokulu köyüm de, Ortaokulu Hanak Lisesin de, Liseyi ise İstanbul Sağmalcılar Lisesinde okudum. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünü bitirdim.
Askerlik görevimi İzmir Yeni Foça Komando birliğinde yaptım. 15 ay olarak gittiğim askerlik süresi o günün koşulların da 3 ay uzadı, 18 ay askerlik yaptım. Üç sene İstanbul Büyükşehir Belediyesi toptancı halinde kabzımal kâtipliği yaptım.1997 Yılında TCDD nın açmış olduğu sınavı kazanarak, Devlet memuru oldum. Dönemin hükümetlerin de sınav sonucu açıklanması, atamaların yapılması 1999 yılına kadar sürdü.. 1999- 2023 yılları arasında görev yaptığım kurumumdan emekli oldum.
1990 Yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı ŞAN bölümü sınavlarına girdim. Sınava hazırlanmak için TRT İstanbul Radyosu Kabak Kemane sanatçısı Sayın Ersin BAYKAL hocanın Beşiktaş semtinde var olan müzik merkezinde, bugün mesleğinde çok başarılı, çok sevilen Volkan KONAK Hocamdan bire bir ses usul dersleri aldım. İki aşamalı sınavın ilk aşamasını başarı ile geçtim. Sınavın heyetinin başkanı Merhume Büyük usta Neriman Altındağ Tüfekçi Hocamdı. Binlerce kişinin girdiği sınavdan sadece 15 öğrenci alındığı için bana sıra gelmedi. Benden daha yetenekliler vardır dedim.
Türk Halk Müziğine olan sevgim bitmedi, yeni bir yol aradım ve 1991,1992,1993 yıllarında ASM (Arif Sağ Müzik Okulu) Merhum Emre SALTIK Müdürlüğünde Nota, Solfej, Bağlama üzerine Temel ve Tekamül eğitimleri tamamlayarak, Temel ve tekamül sınavlarından başarı ile geçtim. Türk Halk Müziği Usulleri, Yöreler, Tavırlar, Ağızlar, Bağlama çalma teknikleri (pozisyonları) bilgisi ile bitirdim. Konservatuvar Mezunu Hocalarımız, Necip YILGIN, Emre SALTIK, Şahin AYDIN, Suat ÖZEK, Nuran ŞAHİN, Arif YANMAZ gibi çok değerli hocalardan oluşan bilgi hazinesinden yaralandım.
Memuriyet hayatım boyunca kendi görevimi en iyi şekilde yapmakla birlikte, Mesai saatleri dışında, hafta sonlarında her gün kendimi geliştirmek adına çalıştım. Türk Halk edebiyatı, Edebi eserler, Halk şiirleri, geçmişte yaşamış büyük şairler, ozanların eserlerini okudum, inceledim, içselleştirmeye çalıştım. Yakinen tanıyan mesai arkadaşlarımın talepleri ile TCDD 1.Bölge Müdürlüğü Makamından mesai saatleri sonrasında bağlama eğitimi vermek için yer talebinde bulundum. O dönem görevde bulunan Bölge Müdürümüz Sayın Nihat ASLAN hiçbir zorluk çıkarmadığı gibi, her türlü imkânı sağladı. 3 yıl kış dönemlerinde Kurum çalışanlarına bağlama, nota, solfej eğitimi verdim. 30 kadar mesai arkadaşıma temel bağlama eğitimi verdim. Bu eğitimleri verirken, en çok ben çalıştım, en çok ben geliştim, en çok ben faydalandım.
Lise yıllarımdan gelen şiir yazma hevesim gün geçtikçe daha belirgin, daha anlamlı dizelere dönüştü. 200 kadar şiir yazdım.7’li 8’li, 11’li,14 lü hece ölçülerinde şiirler yazmaya başladım. Doğa, Aşk, Sevda, Gurbet, gibi konular daha ağırlıklıdır. Bir şair duyarlılığı içinde Halkın sorunlarını dile getiren, muhalif şiirlerde yazdım. 2000 yılında ilk beste denemem oldu. Kimse ile paylaşmasam da aile ortamında çalıp, okumaya başlamıştık bile.
2007 Yılından beri MESAM üyesiyim. 2008 yılında Murat GÜLER KİLİT albümün de bulunan, adını albüme veren ve çok dinlenen KİLİT VURULDU DİLİME, BİR HAL OLDU ŞU GÖNLÜME ve yöresel Azeri ağzına örnek olan 6/8 lik LAK LAK adlı 3 eserim yayınlandı.
2022 yılında Kenan Börekçi nin çıkartmış olduğu DAMLA DAMLA albümünde albüme adını veren Damla Damla nın da söz ve müziği benimdir. Türkü formunda olan eserin girişine keman eklenmiş olmasından kaynaklı biraz türkü formunu kaybetmiş gibi duyulsa da, farklı yorumlara da saygı duydum, Damla Damla eserine Kenan BÖREKÇİ ile ortak okuyan Gaye AKSU Hanımefendi daha türkü formunda okuyarak ayrı bir lezzet katmıştır.
Yıllar geçtikçe kendi şiirlerimi beste, bestelerimi albüm yapma, çocuklarıma. Torunlarıma en önemlisi de kültüründen beslendiğim, çok sevdiğim halkıma eserler bırakmak istedim. Bir karar aldım. Emekli olduğum da bunu gerçekleştireyim diye. Kendime verdiğim sözü tutarak 23.10.2023 tarihinde GELİN Albümünü çıkardım. Yöresel motifler, geleneksel halk müziği usullerine uygun, 5/8 , 6/8, 7/8, 12/8, ¾ vb usullerde eserlerden oluşan Söz ve Müzikleri kendime ait 10 eserden oluşan albüm çıkardım.
Daha yolun başındayım. Halkın gönül süzgecinden geçer ise mutlu olurum. En doğru terazi halkımızın gönül süzgeci olduğuna inanıyorum. Sadece kendi yöreme bağlı kalmak istemiyorum. Benim yörem kadar Teke yöresi de, Trakya da, Ege yöresi de, İç Anadolu bozlakları da çok değerlidir. Ben bu kültürün hepsine ayrımsız hizmet etmek istiyorum. Saygılarımla.
Youtoube : http://www.youtube.com/@leventdegirmenci75
İnstagram: levent.degirmenci75
Tel: 0533 394 34 59
Mail : leventdegirmenci376@gmail.com