/>
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 Mayıs İşçi Bayramı’na ilişkin açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya, “Taksim’de 1 Mayıs kutlanmaması yasaklama değil kısıtlama, 7 yıldır uygulanıyor. AYM kararı belli, 100 kişi ile toplanıp çelenk bırakılabilir, sendika temsilcileriyle konuştum.” ifadelerini kullandı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün Taksim Meydanı’ndan kutlanıp kutlanmayacağına ilişkin yaptığı açıklamada, Taksim’de 1 Mayıs kutlanmamasının yasaklama değil kısıtlama olduğunu ve 7 yıldır uygulandığını söyledi.
İstanbul Valiliği, 1 Mayıs İşçi Bayramına sayılı günler kala Taksim kararını açıkladı. Karara göre, Taksim Meydanı bu yıl da kutlamalara kapalı olacak. Konuya ilişkin bir açıklama da İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan geldi. Yerlikaya, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin açılışının 104. yıl dönümü dolayısıyla Meclis Tören Salonu’nda verilen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı.
“7 YILDIR UYGULANAN KISMİ KISITLAMA VAR”
İstanbul Valiliğinin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Taksim Meydanı’na ilişkin karar verdiği ve bu konuda Anayasa Mahkemesi kararlarının bulunduğunun hatırlatılması üzerine Yerlikaya, Anayasa Mahkemesi kararının iyi okunması gerektiğini belirtti. Yerlikaya, “Arkadaşlarımızla beraber Anayasa Mahkemesi kararını okudum. DİSK Başkanı Sayın Arzu Çerkezoğlu ve arkadaşları geldiler, onlarla okuduk. Dolayısıyla 2911 sayılı Kanun kapsamında İstanbul’da ve tüm şehirlerimizde müracaat edildiği zaman, bütün önceden beyan edilen meydanların hepsi mitinge açık. Taksim’le ilgili de tamamen yasaklama değil, 7 yıldan beri uygulanan kısmi kısıtlama var.” dedi.
Konfederasyon başkanlarıyla görüşmeler yaptığını dile getiren Yerlikaya, 1 Mayıs’ın güzel bir şekilde kutlanmasını istediklerini vurguladı.
“HANGİ MİTİNG MEYDANINI İSTİYORLARSA EMİRLERİNDE”
Bakan Yerlikaya, “Taksim’e çelenk koyma, saygı duruşunda bulunma, basın açıklaması yapmayla ilgili 100’er arkadaşıyla beraber randevu alacaklar, hepsine randevu verdik, halen de randevu açık. Mitingle ilgili ister İstanbul’da ister diğer vilayetlerde hangi miting meydanını istiyorlarsa emirlerinde.” ifadesini kullandı.
“HAK, HUKUK, ADALET NEYİ GEREKTİRİYORSA O OLACAK”
Diyarbakır Sur Belediyesinin makam odasında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik hakaret içeren sözler sarf edilmesi olayıyla ilgili soru üzerine Yerlikaya, bu konuda henüz raporun kendisine gelmediğini bildirdi. Bakan Yerlikaya, DEM Parti soruşturması ve kayyum iddialarına ilişkin olarak da “Yapılan iş ortada. Algıya gerek yok. Yapılan soruşturma ortada. Hak, hukuk, adalet neyi gerektiriyorsa o olacak.” ifadelerini kullandı.
TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLILIK MESAJI
Terörle mücadeleye ilişkin de açıklamalarda bulunan Yerlikaya, “7 gün 24 saat, kış, yaz… Her gün sabah paylaşımlarımı görüyorsunuz, hiç durduğumuzu gördünüz mü? Karın ortasında biz mağaralara ve inlerine gireceğiz diye uğraştık ve bunu yaptık. Başarmaya da devam edeceğiz. Hiç merak etmeyin.” diye konuştu.
31 Mart Yerel Seçim Sonuçları İçin Tıklayın