/>

AKOM’dan İstanbul’a Kritik Sağanak Yağış Uyarısı: Saatler Belirlendi

AKOM’dan İstanbul’a Kritik Sağanak Yağış Uyarısı: Saatler Belirlendi

Yayınlama: 10.07.2024
A+
A-

AKOM’dan İstanbul’a Kritik Sağanak Yağış Uyarısı: Saatler Belirlendi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), öğle saatlerinden itibaren kentin doğu ilçelerinde kısa süreli ve yerel olarak gök gürültülü sağanak yağışların geçiş yapacağını duyurdu. AKOM, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı ve ani su baskınlarına karşı tedbirli olunması gerektiğini belirtti.

AKOM’dan İstanbul’a Sağanak ve Sıcaklık Uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), öğle saatlerinden sonra İstanbul’un doğu ilçelerinde kısa süreli ve yerel gök gürültülü sağanak yağışların beklendiğini açıkladı. Pendik, Sultanbeyli, Tuzla ve Şile gibi bölgelerde etkili olacak bu yağışlar, ani su baskınlarına karşı vatandaşların dikkatli olmasını gerektiriyor.

Açıklamada, kuzeyli yönlerden (poyraz) aralıklarla kuvvetli (10-45 kilometre/saat) esen rüzgarın kente serinlik sağlasa da, sıcaklıkların hafta boyunca 31 ila 34 derece aralığında seyredeceği belirtildi.

Yarın da günün ilk saatlerinden itibaren yerel olarak kısa süreli, kuvvetli gök gürültülü sağanak geçişlerinin yaşanacağı öngörülüyor. İstanbul’da hava sıcaklıklarının 24 Temmuz’a kadar mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Vatandaşların yüksek sıcaklık uyarısına dikkat etmeleri ve özellikle saat 11.00-16.00 arasında uzun süre güneş altında kalmamaları önemle vurgulandı.

AKOM, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarırken, ani su baskınlarına karşı tedbirli olunması gerektiğini de belirtti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.