/>

Borsa İstanbul’da VİOP’ta Endeks Kontratı Yükselişle Başladı

Borsa İstanbul’da VİOP’ta Endeks Kontratı Yükselişle Başladı

Yayınlama: 26.08.2024
A+
A-

Borsa İstanbul’da VİOP’ta Endeks Kontratı Yükselişle Başladı

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP), ağustos vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yüzde 1,1 oranında bir artışla 10.789,75 puandan başladı. Önceki normal seans kapanışına göre endeks kontratı, bu sabah itibarıyla yükseliş göstermiş durumda.

Cuma günü endeks kontratı satış ağırlıklı bir hareket izleyerek normal seansı yüzde 2,75 azalışla 10.670,00 puandan kapatmıştı. Akşam seansında ise bir miktar toparlanarak yüzde 0,8 artışla 10.758,75 puana yükselmişti.

Borsa İstanbul A.Ş.

Küresel piyasalar, yoğun veri akışının beklendiği haftaya temkinli bir başlangıç yaptı. ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu’nda faiz indirimleri için uygun zamanın geldiğini belirtti. Enflasyonun hedefe yakın olduğunu ve yüzde 2 seviyesine ulaşma konusunda güveninin arttığını ifade etti.

Para piyasalarında, Fed’in önümüzdeki ay 25 baz puanlık bir faiz indirimi yapması beklenirken, 50 baz puanlık indirim ihtimali de değerlendiriliyor. Bugün yurt içinde kapasite kullanım oranı, yurt dışında ise Almanya’da Ifo iş dünyası güven endeksi, ABD’de dayanıklı mal siparişleri ve Dallas Fed imalat sanayi endeksi verileri takip edilecek. Teknik olarak, endeks kontratında 10.700 ve 10.600 seviyeleri destek, 10.900 ve 11.000 puanlar ise direnç olarak değerlendiriliyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.