/>

Türkiye’nin En Köklü Spor Organizasyonu Tamamlandı: İlk Türk Şampiyon TED Open’da

Türkiye’nin En Köklü Spor Organizasyonu Tamamlandı: İlk Türk Şampiyon TED Open’da

Yayınlama: 08.09.2024
A+
A-

Türkiye’nin En Köklü Spor Organizasyonu Tamamlandı: İlk Türk Şampiyon TED Open’da

Türkiye’nin en köklü ve 76 yıldır kesintisiz düzenlenen spor etkinliği İstanbul Challenger TED Open Uluslararası Tenis Turnuvası sona erdi. Turnuvanın tek erkekler finalini Bosna Hersekli tenisçi Damir Dzumhur kazanırken, çiftler finalinde Türk tenisçi Yankı Erel ve Aleksandre Bakshi şampiyon oldu. Yankı Erel, bu zaferiyle turnuvada şampiyon olan ilk Türk raket unvanını elde etti.

Uluslararası Arenada Önemli Bir Turnuva

Dünya sıralamasında ilk 200 tenisçi arasında bulunan sporcuların katıldığı turnuva, 1-8 Eylül tarihlerinde QNB Finansbank isim sponsorluğunda gerçekleşti. Tek erkekler finalinde Damir Dzumhur, rakibi Hamad Medjedovic’i 6-4 ve 6-2’lik setlerle mağlup ederek şampiyon oldu. Çiftler finali ise 7 Eylül’de oynandı ve Yankı Erel-Aleksandre Bakshi çifti, August Holmgren-Johannes Ingildsen ikilisini 2-0 mağlup etti.

Türkiye’nin en köklü spor organizasyonu tamamlandı: İstanbul Challenger’da ilk defa bir Türk şampiyon

Gösteri Maçları ve Ünlü İsimler

Turnuvanın final maçı öncesinde, eski dünya tenisçileri Mansour Bahrami ve Younes El Aynaoui’nin yer aldığı bir gösteri maçı düzenlendi. QNB Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras ve ITF Tennis Masters Dünya 8 numarası Nejat Müldür de bu gösteri maçında yer aldı. Ayrıca Erhan Oral, Alaaddin Karagöz, Yavuz Erkangil ve Engin Kratzer gibi isimler de diğer gösteri maçlarında mücadele etti.

İlk Türk Şampiyon: Yankı Erel

Yankı Erel, 76 yıllık turnuva tarihinde bir ilk gerçekleştirerek, çift erkeklerde kazandığı zaferle şampiyon olan ilk Türk sporcu oldu. Bu başarı, Türkiye’nin tenis alanında ne kadar ilerlediğinin de bir göstergesi olarak değerlendirildi.

Türkiye Tenisinde Büyük Gelişim

QNB Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras, turnuvanın Türkiye tenisi için önemini vurgulayarak, “Türkiye tenisinde son yıllarda önemli bir aşama kaydedildi. TED Kulübü, ülkemizin tenis gelişimine büyük katkı sağlıyor” dedi. Ayrıca, Erel’in şampiyonluğunu Türkiye tenisinin gelişimi adına büyük bir adım olarak nitelendirdi.

Turnuva Tarihi ve Başarıları

İlk kez 1946 yılında düzenlenen İstanbul Challenger, Türkiye’de uluslararası alanda kesintisiz yapılan tek spor etkinliği olma özelliğini taşıyor. 2003 ve 2004 yıllarında ATP tarafından en iyi organize edilen turnuva seçilen İstanbul Challenger, bu başarısını uluslararası tenis camiasında “yıldız yaratan turnuva” olarak sürdürüyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.