/>

GURBET ALTAY

KALP KRİZİNDEN SAĞLIK TURİZMİ LİDERLİĞİNE

Yayınlama: 03.04.2023
A+
A-

 

GURBET ALTAY KİMDİR
KALP KRİZİNDEN SAĞLIK TURİZMİ LİDERLİĞİNE

1968 yılından Almanya doğumlu olan Gurbet Altay aslen Zonguldaklıdır.İstanbul Teknik Üniversitesi mezunu olan Altay uzun yıllardan beri özel ve kamu kurumlarına iletişim eğitimleri vermekte ve yönetim danışmanlığı yapmaktadır.2019 yılından itibaren Sağlık Turizmi sektöründe çalışmakta olup Sağlık Turizmi eğitimleri vermektedir.Halen İstanbul Üniversitesi öğretim görevlisi yapmakta,birçok Sivil Toplum Kuruluşlarından liderlik yapmakta ve Sağlık Turizminde Strateji ve Marka danışmanlığı yapmaktadır.

Hiçbirşey tesadüf değildir.Sizin bu yazıyı okumanız gibi.Aynı şekilde başarı da tesadüf değildir.Israrla çalışırsanız ve samimiyetinizi kaybetmezseniz mutlaka başarı gelir.Başarı ısrarlar çalışan,emek harcayan,planlama yapan ve de samimiyetini hiçbir zaman kaybetmeyenindir.
30 Ekim 2018 benim ikinci doğum günüm.Yani kalp krizi geçirdiğim gündür.
Normal şartlarda sağlığıma dikkat eden her yıl düzenli sağlık kontrolünden geçen bir birey olarak neden kalp krizi geçirdiğimi anjiyodan hemen sonra doktoruma sordum.Kardiyoloji doktorum ve aynı zamanda şimdiki ortağım Dr.Murat Şener bana;
-Kalp krizi ya da damar tıkanıklığı aileden gelen genlerden olduğunu yani ırsi olduğunu,
-Stresin büyük bir etkisi olduğunu 
-Düzensiz beslenme 
olduğunu söyledi.Tabii ki babam da yıllar önce  kalp krizi geçirdiği için ben de risk grubunda idim.Dr.Murat Şener ameliyat sırasından ekranda bana hangi damarlarımın tıkalı olduğunu konuşarak gösterdi yani bir sohbet havasında bir operasyon oldu, tabii ki sonunda nurtopu gibi 2 adet stendimiz oldu.
Dr.Murat Şener’in Florya’daki kliniğine kalp krizi sonrası beslenmeme daha da dikkat etmek adına diyetisyene gitmeye başladım.Her hafta geldiğimde Klinik yönetim kurulu uzman olduğum konu olan yönetim danışmanlığı ile ilgili konularda sorular soruyorlardı.Ben de dilimin döndüğünce,bilgimin elverdiğince cevap verip yol haritası sunmaya çalışıyordum. Aradan belirli bir süre sonra bana danışmanlık teklif ettiler.Ben de kabul ettim.Danışmanlığımın 3.ayında ise ortaklık teklif edildi ben de kendimi bir anda sağlık sektörünün içinde buldum.
Ve yaptığım kısa bir araştırmadan sonra 2019,2020,2021 yıllarından Sağlık Turizmi çok gelişeceğini yurtiçin ve yurtdışı verileri bizlere gösteriyordu.Ben de bir sağlık kuruluşunun yönetim kurulu üyesi  ve bir yönetim danışmanı olarak sağlık turizmi planı hazırladım ve yönetim kurulu olarak starttı verdik.
Ve 2019 yılında daha da planlı bir şekilde sağlık turizmine girmiş olduk.Sağlık Turizminde her geçen gün gerek hasta sayımızdaki artış gerekse verdiğimiz hizmetler artmasıyla adımız sık sık duyulmaya başladı.
Her hafta diyetisyene geldiğimde bana sordukları soruları cevaplarken hiçbir şekilde bir sağlık kuruluşunda çalışmak hele de ortağı olacağım aklıma gelmezdi, gelmedi de.Ben sadece samimi bir şekilde bildiklerimi aktarmaya hayatımı kurtaran Dr.Murat Şener’e destek vermeyi amaçlamıştım.
Sağlık Turizminde bizler ön plana çıkaran en önemli unsur ise kurumun etik tedavilerimiz olmuştur.Her hasta ülkeye kazandırılan bir reklam aracı,bir markalaşma süreci en önemlisi bir kültür elçisi olduğunu tüm ekip arkadaşlarımıza başta yönetim kurumu başkanı Dr.Murat Şener olmak üzere her hücrelerimizde hissettik.Vale’sinden,doktoruna,hasta danışmanından veznesine,hemşiresinden temizlikçisine kadar bizler için hasta misafirimizdi.
Araştırmayı seven bir mühendis olarak Sağlık Turizmindeki gelişmeleri,hedef ülkeleri,yapılacak vakaları ve yeni teknolojileri çok ama çok yakından takip etmeye başladım.Ve Sağlık Turizmin üç atlısı olan;
-Dijital Pazarlama
-Satışı bilen Tercüman 
-İşlem yaptırılacak kurum/hastane 
ayağının çok önemli olduğunu bize gelen her acentelermize anlatmaya başladık.Ve halen kurumuzla çalışan 8 sağlık turizmi acentemizle her ay hasta sayımızı ve hasta memnuniyet oranımızı yükseltmekteyiz.Yeni acentelerimize,sağlık turizminde yapılması gerekenleri en ince ayrıntılarına kadar anlatmaktayız ve hedef ülkeler konusunda da destek vermekteyiz.
Bunun yanı sıra sağlık turizminde söz sahibi kurumlarla da sıcak ilişkiler kurarak iletişimde olduk hatta içlerine girdik bilgilerimi paylaştık ve halen de devam etmekteyiz.İstanbul Ticaret Odası (İTO) Sağlık Hizmetleri Komisyonu,TÜRSAB Sağlık Turizmi İhtisas Komisyonu,Hizmet İhracatçılar Birliği (HİB) gibi birçok kurumda Sağlık Turizmin geleceği hakkında bilgilerimiz paylaşır haline gelmeye başladık.Bunun yanı sıra İş İnsanları Derneklerinden çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarından (STK) Sağlık Turizmi hakkında bilgilendirme yapmak için teklifler geldiğinde tereddüt etmeden katılım sağladık ve halen katılım sağlamaktayız.
Sağlık Turizmi 2023 hedefi 2 milyon uluslararası hastayı Türkiye’de tedavi ederek 20-25 Milyar dolar ülkeye döviz girmesini sağlamak öngörülmektedir.Bunun için tüm devlet ve özel kurumların sağlık turizminde el ele vermesi gerekmektedir.
Türkiye, diğer ülkelere kıyasla tıbbi operasyon maliyetlerinde yüzde 60’a yakın tasarruf sağlıyor. Örneğin, kalp by-pass’ı olmanın Türkiye’de faturası 8 bin 500 ile 21 bin dolar arasındayken İspanya’da 39 bin ile 43 bin dolar arasında. Almanya’da omurga füzyon ameliyatı olmak 29 bin dolar iken, Türkiye’de 7 bin dolara bu ameliyatı olmak mümkün. Aynı şekilde ABD’de saç ekim 30 bin dolarlara yapılırken ülkemizde 2 bin dolar civarında olması ülkemizin daha cazip hale gelmesini sağlamaktadır.
Tüm bunlar bana ve kurumumuza sağlık turizmi konusundan ülkemizi,bize inanarak gelen acentelerimizi daha yukarılara çıkarmak adına sorumluluk yüklemektedir.
Ben Gurbet Altay olarak sağlık turizminde elimden gelen her şeyi yapmaya hazırım ve gelecek nesillere aktarmak adına da bir telefon kadar,bir email kadar herkese yakınım.
Başarı hiçbir zaman tesadüf değildir ve tesadüf olmadı.İnandığınızda,planladınızda,çalıştığınızda ve koşulsuz bildiklerinizi aktardığınızda  başarı siz ona gitmeden o  size mutlaka gelecektir.
Öğr.Gör.Gurbet ALTAY 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.